Estetisk Tandvård

Estetisk tandvård innebär att återskapa naturen och med kosmetisk tandvård förbättrar man vad naturen redan skapat. Ett vackert leende är viktigt för de flesta. Det påverkar ditt självförtroende och dina relationer - därför vågar vi påstå att korrekt utförd kosmetisk/estetisk tandvård kan förändra ditt liv.

Michael Karlsten är som förste svensk tandläkare ackrediterad medlem i American Academy of Cosmetic Dentistry® (AACD).

AACD

Ackrediteringen i AACD är ett bevis på att den estetiska tandvården håller en extraordinär standard.

Vi kan erbjuda dig lång erfarenhet och de senaste metoderna inom estetisk tandvård. Vi ser till helheten och erbjuder dig en lämplig behandling därefter. Fokus läggs på estetik och funktion vilket leder till att ditt leende inte bara ser vackert ut utan även att det känns bekvämt. Hela förändringsprocessen förfinas helt enkelt för att du skall få den bästa tänkbara och beständiga behandlingen. Ambitionen är att med minsta nödvändiga inverkan åstadkomma största möjliga förändring.

Vår strävan är att kombinera en perfekt form med optimal funktion för att du skall kunna le i livets alla skeenden.

Första mötet

Vid vårt första möte samlar vi in all nödvändig fakta, så som röntgen, foto och utför en klinisk undersökning så att vi har en korrekt grund att stå på för vidare planering. Sedan för vi en dialog över dina önskemål om vad du skulle vilja förändra vad gäller färg och form. Vi tar även avtryck på dina tänder. Med detta som underlag kan vi sedan ta fram ett förslag på hur vi skulle kunna uppnå dina önskemål.

Andra mötet

Vid ditt andra besök hos oss går vi igenom de åtgärder som kommer att behövas för att uppnå önskat resultat. Du kommer även att få titta på modeller och foto som utgör de förslag som vi har för dina tänder. Då vi utgår från framtagna modeller börjar vi behandla först när du bestämt dig för vilken form du vill ha. Utifrån modellerna diskuterar vi eventuella förändringar. Är du däremot fullständigt nöjd med den föreslagna formen så kan vi boka en tid för att utföra behandlingen.

Tredje mötet

Beroende på vilket behandlingsalternativ som vi gemensamt beslutat om så kan behandlingen ta olika lång tid. I samtliga behandlingar strävar vi efter att bevara så mycket av tanden som möjligt. Du får nu tillfälliga kronor eller fasader och vi ser även till att ditt bett är i perfekt position för att inte äventyra konstruktionen på grund av felaktig belastning. Någon dag efter besöker stämmer vi av om allt känns som det ska.

Fjärde mötet

Äntligen sätter vi fast de permanenta konstruktionerna och ser till att bettet är i ett perfekt läge för att undvika eventuella felaktiga belastningar som kan äventyra dina nya tänders form och hållbarhet. Där behov finns kan en bettskena behöva sättas in som ytterligare skydd mot detta, denna slipas in minutiöst för att avlasta och skydda dina nya tänder. Efter någon dag stämmer vi av så att allt är i sin ordning.

Galleri

Här hittar du exempel på några vanliga behandlingar vi utför.

Samtliga fall i galleriet är utförda av Tandläkare Michael Karlsten med team.

Till Galleriet »
(Bildrättigheterna för samtliga bilder innehas av oss)

Videointroduktion